درباره ما
روابط تجاری ایران و قطر به دلایل همسایگی و مذهبی و سیاسی و استراتژی آینده نگری در سالهای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش یافته و حداقل میزان صادرات و واردات بین دو کشور بایستی به چند برابر وضعیت فعلی افزایش یابد به شکلی که ظرف یک سال از 200 میلیون دلار به یک میلیارد دلار افزایش یابد.
تجارت بین دوکشور از سالهای گذشته مرسوم بوده و بیشتر صادرات ایران به قطر شامل محصولات کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی،گلیم، فرش و محصولات ساختمانی شامل سنگ و سیمان و آهن و فولاد و صنایع فلزی می باشد.
ایران و قطر با یکدیگر 268 کیلومتر مرز آبی دارند که بندر های دیر در استان بوشهر و الرویس در قطر با 185 کیلومتر فاصله نزدیک ترین راه آبی بین دو کشور می باشند.
امکان حمل و نقل سریع دریایی و هوایی و زمینی تا استان بوشهر باعث خواهد گردید که تردد افراد بین دو کشور و همچنین حمل کالا در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد.
مجوز تاسیس مرکز تجاری ایران و قطر از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 1401/100/3500 مورخ1401/01/31 و همچنین مجوز 01591 در تاریخ 6 june 2022 از سوی سازمان Qatar Financial Center(QFC) صادر گردید.
ویژگی های فضای نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی در قطر:
1 – این فضا در مرحله اول در محیطی به مساحت 6000 متر مربع آماده سازی خواهد شد که شامل تعدادی غرفه در طراحی های مختلف برای تولیدات و صنایع ایرانی در نظر گرفته خواهد شد. و در صورت استقبال بیشتر تولیدکنندگان ایرانی از این موضوع ظرفیت آن افزایش خواهد یافت و یا در نقاط دیگر شعب مرتبط ایجاد خواهدگردید.
2 – تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات ایران با مراجعه به مرکز توسعه تجارت ایران و قطر پس از طی مراحل استاندارد سازی محصولات و عقد قرارداد، فضای مورد نیاز خود را از مرکز اجاره نموده و بر مبنای قرارداد آن را تجهیز می نمایند.
3 – کلیه کالاهایی که بایستی از طریق این مرکز به شرکت های قطری و یا طرفهای تجاری آنها در سایر کشورها به فروش رسانده شود صرفا می بایست ازطریق کانال مرکز توسعه تجارت عبور نماید.
4 تبلیغات محیطی و برندینگ و طراحی و مجوز های مربوط به نمایشگاه توسعه مرکز انجام شده و مرکز موظف است نسبت به شناسایی این نمایشگاه به تجار داخلی و خارجی کشور قطر اقدام نماید.
5 – با توجه به جمعیت کشور قطر و حرفه ای بودن بازرگانان و تجار قطری ایجاد فضای نمایشگاهی در قطر میتواند فرصتی برای صادرات مجددکالاهای نمایشگاهی به سایرکشور ها بوده و باعث بهره مندی دو جانبه وارد کنندگان قطری و صادر کنندگان ایرانی گردد.
6 – در فضای نمایشگاهی، امکانات بانکی، صرافی، حمل و نقل، فن آوری اطلاعات و ارتباطات و گردشگری و سالن جلسات مذاکره و سایر خدمات مورد نیاز ایجاد شده که طرفین تجاری بتوانند از امکانات اولیه آن برای ارتباطات مالی و بازرگانی خود استفاده نمایند.